Zeleninový salát s kuřecím masem
50 min.

Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 200gramůOkurka salátová
- 100gramůHrášek
- 100gramůPaprika červená
- 50gramůPórek
- 100gramůŘedkvička
- 100gramůBrokolice
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaSaturejka
- 1špetkaKurkuma
- 1kusCitrony
- 150mililitrůVoda pitná
- 80mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaBazalka
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pekáček si vytřeme olivovým olejem. Vložíme celé kuřecí řízky, zasypeme bazalkou, kurkumou a saturejkou. Podlijeme trochou vody a upečeme. Po dvaceti minutách vyjmeme z trouby, nakrájíme maso na kostičky a trochu je obalíme ve šťávě, ve které se peklo.
- 2Ředkvičky nakrájíme na plátky, očištěnou salátovou okurku na kostičky. Zeleninu vložíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na proužky pokrájenou červenou papriku a přisypeme hrášek. Zeleninu spolu promícháme a přidáme kuřecí maso. Brokolici nemusíme vařit, jen ji pokrájíme na malé růžičky a na chvíli ponoříme do horké vody. Po třech minutách scedíme, necháme okapat a vychladlou přidáme do salátu.
- 3Salát zakapeme citronovou šťávou, posypeme oreganem a estragonem, osolíme a omastíme panenským olejem. Ještě lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.