Zelňačka s klobásou a bramborami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci dáme vařit vodu, do které nakrájíme brambory na malé kousky, osolíme a přidáme kmín. Vaříme zhruba 20 minut.
  • 2
    Mezitím v menším hrnci dáme vařit zelí s bobkovým listem a kuličkovým pepřem. Vaříme také zhruba 20 minut, podle potřeby podléváme vodou.
  • 3
    Než se zelí a brambory uvaří, nakrájíme klobásu na kolečka, cibulku najemno a v pánvi rozpálíme olej, cibulku na oleji zesklovatíme, poté přimícháme klobásu, přidáme trochu másla, zaprášíme paprikou a odstavíme.
  • 4
    Uvařené brambory také odstavíme, ze zelí vyjmeme bobkový list a kuličky pepře, zelí přendáme do vody s bramborami.
  • 5
    Vše přivedeme opět k varu a nakonec vmícháme i směs v pánvi.
  • 6
    Polévku ochutíme bujónem, popřípadě solí, pepřem a nakonec zjemníme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
kuala
st 11. 6. 2014
Vyborna
Anonymní uživatel
ne 26. 8. 2018
Zelňačka s klobásou a bramborami
výborná .doma všem chutná