Zvěřinové ragú s houbami

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole rozehřejeme olej a máslo. Přidáme oloupané, nadrobno nakrájené šalotky, na kostičky nakrájenou slaninu a obojí za častého míchání osmažíme. Vložíme očištěné, omyté, na kostky nakrájené maso a za častého míchání smažíme 3-4 minuty po všech stranách. Vmícháme hladkou mouku a smažíme ještě 1-2 minuty. Potom přilijeme brandy, krátce promícháváme a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Nakonec přilijeme vývar a přivedeme k varu.
  • 2
    Vmícháme rajčatový protlak, worcester, oregano a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 až 2 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.
  • 3
    Ragú můžeme podávat s vařenými těstovinami, bramborami nebo rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.