Cake pops

Cake pops – dortová lízátka – jsou velmi oblíbenou dětskou sladkostí. Mohou se poměrně snadno a rychle připravit i doma, je na to potřeba jen několik základních surovin, trocha fantazie a případně i speciální formy a tyčinky. V této části najdete mnoho receptů, podle kterých můžete připravit cake pops v nejrůznějších chutích i tvarech.

Hvězdy a měsíce

Moučkový cukr (300g) utřeme s pomerančovou šťávou do husté polevy. Do poloviny polevy přidáme kapku žlutého potravinářského barviva a promícháme. Měsíce předem připravené ze základního těsta namáčíme do polevy, vyjmeme a necháme oschnout. Potom do zbylé polevy vmícháme kapku oranžového potravinářského barviva a namáčíme do ní tvary hvězd. Po vyjmutí necháme oschnout. Ze zbylého moučkového cukru a trochy vody utřeme cukrovou polevu. Část polevy obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva. Obličeje vytvoříme pomocí cukrářského zdobení, ve vodní lázni rozpuštěné čokolády, bílé a červené polevy. Záleží jen na naší fantazii. Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]: Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme. Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu. Připravíme vykrajovátka ve tvaru hvězdy a měsíce. Kouličky těsta do vykrajovátek vmáčkneme tak, aby byly zcela naplněné. Potom vykrajovátka opatrně odstraníme a vzniklé tvary napíchneme na plastové tyčky.
Zobrazit recept

Černouškové

Mléčnou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Předem připravené kouličky ze základního těsta ponoříme do rozpuštěné čokolády a necháme oschnout. Fondán rozválíme a z bílého a žlutého vykrájíme formičkou ve tvaru květiny větší květy, z oranžového a zeleného fondánu vykrájíme malé kvítky. Na každou kouličku připevníme žlutý, oranžový a zelený kvítek. Slepujeme je mezi sebou rozšlehaným bílkem. Bílé květy navlékneme zespodu na špejli a zdvihneme směrem k hlavičce jako límec. Z červeného fondánu vytvarujeme nos a pusu a nalepíme na obličej. Z bílého fondánu a zbylé čokolády vytvoříme figurkám oči. Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]: Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme. Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu. Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.
Zobrazit recept

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.