MilujiVaření.cz Recepty Hlavní ingredience Maso Vepřové Plec vepřová
Plec vepřová Vepřová plec nejlepší recepty najdete jen Milujivareni.cz. je poměrně libová a velmi chutná část vepřového masa. V této části najdete ty nejlepší recepty, podle kterých si můžete připravit velmi chutná jídla. zcela jistě vás zaujme například bratislavská vepřová plec nebo vepřová plec na paprice , ale možností je zde mnohem víc. Vybírat můžete nejen podle své chuti, ale třeba i podle náročnosti. S námi se vám podaří ta nejlepší vepřová plec jakou jste kdy jedli!
Vepřová plec dušená v kapustě Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova.
Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou.
Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme.
Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka.
Vepřový guláš na zázvoru Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme.
Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne.
Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami.
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Vepřová plec na žampionech Vepřovou plec omyjeme, ztvarujeme provázkem a osolíme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na části tuku ji osmažíme do nazlátlé barvy. Vložíme maso, po všech stranách je osmahneme, přidáme kmín, pepř, zastříkneme vodou a za občasného obracení a přelévání vodou dusíme doměkka.
Maso vyjmeme a zbavíme provázku. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z trochy tuku a hladké mouky, rozšleháme, rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
Před ukončením varu omáčku přisolíme a procedíme.
Očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony osmahneme na zbylém tuku, zastříkneme trochou omáčky, krátce podusíme, vlijeme do celého množství omáčky a promícháme.
Cukrářská škola V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
V e p ř o v o u p l e c o m y j e m e a n a k r á j í m e n a k o u s k y .
C i b u l i o l o u p e m e , n a k r á j í m e n a d r o b n o a o s m a h n e m e n a t u k u d o r ů ž o v a .
D o z á k l a d u p ř i d á m e m a s o , o s m a h n e m e j e , o s o l í m e , o p e p ř í m e a m í r n ě p o d l i j e m e t e p l o u v o d o u . P o d p o k l i c í d u s í m e d o p o l o m ě k k a . B ě h e m d u š e n í m a s o m í c h á m e a d o l é v á m e h o r k o u v o d o u .
K a p u s t u o č i s t í m e , z b a v í m e k o š ť á l u a o v a d l ý c h l i s t ů , o p l á c h n e m e j i , n a k r á j í m e n a v ě t š í k o s t k y a v e v a ř í c í v o d ě s p a ř í m e .
P o l o m ě k k é m a s o v y d u s í m e n a t u k , z a p r á š í m e p r o s á t o u m o u k o u , o s m a ž í m e , z a l i j e m e v l a ž n o u v o d o u , r o z m í c h á m e a p o v a ř í m e .
N a k o n e c p ř i d á m e s p a ř e n o u k a p u s t u , č e s n e k u t ř e n ý s e s o l í a z a o b č a s n é h o p r o m í c h á n í v š e z v o l n a d o d u s í m e d o m ě k k a .
V e p ř o v o u p l e c n a k r á j í m e n a p l á t k y , n a k l e p e m e , o s o l í m e a o p e p ř í m e . Z p r u d k a o p e č e m e n a p á n v i n a o l e j i .
P o t é j e z a l i j e m e h o r k o u v o d o u t a k , a b y b y l o m a s o t é m ě ř p o n o ř e n é a d u s í m e 3 0 m i n u t .
R ý ž i u v a ř í m e p o d l e n á v o d u .
Ž a m p i o n y n a k r á j í m e n a č t v r t k y a v m í c h á m e j e k m a s u . D u s í m e j e š t ě 1 0 m i n u t .
P o t é z a h u s t í m e j í š k o u . J e š t ě d v ě m i n u t y p o v a ř í m e a p o d á v á m e .
O m y t o u p l e c n a k r á j í m e n a k o s t i č k y a z a s t á l é h o m í c h á n í o s m a ž í m e n a t u k u .
P ř i d á m e j e m n ě n a k r á j e n o u c i b u l i a s m a ž í m e d o z l a t o v a . V š e z a p r á š í m e p a p r i k o u a p o z p ě n ě n í p o d l i j e m e t r o c h o u v o d y , o s o l í m e a d u s í m e t é m ě ř d o m ě k k a .
K e k o n c i d u š e n í p ř i d á m e o č i š t ě n é , n a p r o u ž k y n a k r á j e n é p a p r i k y a o l o u p a n á , n a k o u s k y n a k r á j e n á r a j č a t a .
D o h o t o v é h o p o k r m u p ř i l i j e m e s m e t a n u .
O l o u p a n o u , j e m n ě n a k r á j e n o u c i b u l i o s m a h n e m e n a s á d l e d o r ů ž o v a . P ř i d á m e o m y t é , n a k o s t i č k y n a k r á j e n é m a s o , o s m a h n e m e a v m í c h á m e r o z e t ř e n ý č e s n e k a m l e t ý z á z v o r . D u s í m e p o d p o k l i č k o u v e v l a s t n í š ť á v ě . K d y ž s e š ť á v a v y d u s í , m a s o o s o l í m e , p o d l i j e m e t r o c h o u v o d y a d á l d u s í m e .
K d y ž s e š ť á v a z n o v u v y d u s í n a t u k , m a s o z a p r á š í m e h l a d k o u m o u k o u , o s m a h n e m e j i d o r ů ž o v a , z a l i j e m e v l a ž n o u v o d o u a d o b ř e r o z m í c h á m e . D u s í m e j e š t ě t a k d l o u h o , a ž m a s o z c e l a z m ě k n e .
G u l á š n a t a l í ř í c h p o s y p e m e o č i š t ě n ý m i , n a s e k a n ý m i f e f e r o n k a m i .
V h o d n o u p ř í l o h o u j s o u b r a m b o r o v é k n e d l í k y .
V e p ř o v é m a s o o p l á c h n e m e a u m e l e m e n a h r u b o s e ž e m l í n a m o č e n o u v e v o d ě a v y m a č k a n o u . P ř i d á m e s ů l , k o ř e n í a v š e d o b ř e p r o m í c h á m e .
Z p ř i p r a v e n é h m o t y t v a r u j e m e t e n č í p l o c h é p l a c i č k y . R y c h l e j e p e č e m e p o o b o u s t r a n á c h d o z l a t a v é b a r v y .
K a ž d o u u p e č e n o u v e p ř e n k u n a v r c h u p o t ř e m e h o ř č i c í a p o s y p e m e n a j e m n o n a k r á j e n o u c i b u l í .
I h n e d p o d á v á m e .
O m y t é m a s o p o t ř e m e č e s n e k e m u t ř e n ý m s e s o l í a k m í n e m , p o l o ž í m e k ů ž í n a d n o p e k á č e n a h r u b ě n a k r á j e n o u c i b u l i . P o d l i j e m e v o d o u a u p e č e m e v t r o u b ě d o m ě k k a . B ě h e m p e č e n í m a s o o b r á t í m e a k ů ž i n a ř í z n e m e n a č t v e r e č k y a n ě k o l i k r á t p r o p í c h n e m e v i d l i č k o u . M a s o o b č a s p o l i j e m e š ť á v o u n e b o v o d o u .
U p e č e n é m a s o n a k r á j í m e n a p l á t k y . P o d á v á m e s b r a m b o r o v ý m k n e d l í k e m a s e z e l í m .
V e p ř o v o u p l e c o m y j e m e , z t v a r u j e m e p r o v á z k e m a o s o l í m e .
C i b u l i o l o u p e m e , n a k r á j í m e n a p l á t k y a n a č á s t i t u k u j i o s m a ž í m e d o n a z l á t l é b a r v y . V l o ž í m e m a s o , p o v š e c h s t r a n á c h j e o s m a h n e m e , p ř i d á m e k m í n , p e p ř , z a s t ř í k n e m e v o d o u a z a o b č a s n é h o o b r a c e n í a p ř e l é v á n í v o d o u d u s í m e d o m ě k k a .
M a s o v y j m e m e a z b a v í m e p r o v á z k u . Š ť á v u z a h u s t í m e s v ě t l o u z á s m a ž k o u z t r o c h y t u k u a h l a d k é m o u k y , r o z š l e h á m e , r o z ř e d í m e v o d o u a z a o b č a s n é h o p r o m í c h á n í n e j m é n ě 2 0 m i n u t v a ř í m e .
P ř e d u k o n č e n í m v a r u o m á č k u p ř i s o l í m e a p r o c e d í m e .
O č i š t ě n é , o p l á c h n u t é a n a p l á t k y n a k r á j e n é ž a m p i o n y o s m a h n e m e n a z b y l é m t u k u , z a s t ř í k n e m e t r o c h o u o m á č k y , k r á t c e p o d u s í m e , v l i j e m e d o c e l é h o m n o ž s t v í o m á č k y a p r o m í c h á m e .
U v a ř e n é b r a m b o r y o l o u p e m e a n a k r á j í m e n a k o l e č k a .
D o p e k á č k u v y m a z a n é h o t u k e m v l o ž í m e p l á t k y b r a m b o r , n a n ě n a s y p e m e n a k o s t i č k y n a k r á j e n é a n a c i b u l i a t u k u p o d u š e n é u z e n é m a s o a n a t v r d o u v a ř e n á , n a s e k a n á v e j c e . P ř i d á m e d a l š í v r s t v u b r a m b o r . N a v r c h j e p o k r o p í m e t u k e m , o k o ř e n í m e a p o z a p e č e n í z a l i j e m e m l é k e m r o z m í c h a n ý m s d v ě m a v e j c i .
V t r o u b ě p o k r m z a p e č e m e d o z l a t o v a .
V k a s t r o l e n a r o z e h ř á t é m o l e j i o s m a h n e m e o l o u p a n o u , n a d r o b n o n a k r á j e n o u c i b u l i a č e s n e k . V m í c h á m e k a r i k o ř e n í , p ř i d á m e 2 o l o u p a n á , n a p l á t k y n a k r á j e n á r a j č a t a a c h v í l i p o d u s í m e .
O m y t é m a s o n a k r á j í m e n a k o s t k y a p ř i d á m e d o z á k l a d u . O s o l í m e a d u s í m e d o m ě k k a . B ě h e m d u š e n í m a s o p o d l e p o t ř e b y p o d l é v á m e h o r k o u v o d o u .
K m ě k k é m u m a s u p ř i d á m e z b y l á n a k r á j e n á r a j č a t a a j e š t ě c h v í l i v š e p o d u s í m e .
V h o d n o u p ř í l o h o u j e d u š e n á r ý ž e n e b o t m a v ý c h l é b .
V e p ř o v é m a s o o m y j e m e a n a k r á j í m e n a k o s t k y .
N a p l á t k y n a k r á j í m e š p e k , p a p r i k u , c i b u l i a n a p r o u ž k y ž a m p i o n y .
K o u s k y m a s a a z e l e n i n y p o s t u p n ě n a p i c h u j e m e n a j e h l u .
H o t o v é š p í z y p o s y p e m e k o ř e n í m a d á m e p é c t n a g r i l n e b o d o t r o u b y .
V k a p i t o l á c h a l e k c í c h n a j d e t e v š e , c o p o t ř e b u j e t e z n á t a v ě d ě t o k u c h y n i , s u r o v i n á c h i s a m o t n é m v a ř e n í .
R a d y , t i p y , t r i k y . . . P o k u d s e v á m v k u c h y n i n ě c o n e p o v e d l o , n e b o c h c e t e j e n p o r a d i t , r á d c e j e t u p r o v á s .