Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Druh pokrmu

Anglická slanina místo šunkovému salámu

Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.

Aromatické sýry a víno

Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.

Barva polévek

Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.

Bramborová kaše jinak

Už Vás omrzela chuť bramborové kaše - stačí do ní přimíchat trochu nastrouhaného křenu či pikantní hořčice. Bramborová kaše dostane pěkný říz.

Bramborová kaše s chilli

Bramborovou kaši dochuťte česnekem nebo pálivými papričkami. Pánové jistě neodolají.

Bramborová kaše s citrónem

Bramborová kaše nemusí chutnat všedně. Zkuste ji vylepšit citrónovou kůrou či kůrou z limetky. Poté důkladně zamíchejte.

Bramborová kaše s olivami

Bramborovou kaši můžete ozvláštnit také olivami. Skvělé jsou ty plněné papričkami nebo naopak pouze samotné. Nakrájejte je na malé kousky.

Bramborová kaše s přídavkem křenu

Pro speciální chuť bramborové kaše je třeba, abyste do ní přidali trošku hořčice a nastrouhaného křenu.

Bramborové placky různých tvarů

Chcete potěšit vaše malé děti? Udělejte jim z bramborového těsta na knedlíky placky. Tvary jsou skutečně na vaší fantazii. Uvidíte, že děti snědí mnohem více a ještě k tomu budou spokojené.

Bramborák s rumem a strouhanými houskami

Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.

Buchty budou vláčnější

Buchty budou krásně nadýchané a vláčné, přidáme-li do těsta jeden nastrouhaný vařený brambor.

Bábovka z mikrovlnky

V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.

Báječná chuť kávy díky smetaně

Máte rádi jemnou chuť kávy? Místo mléka použijte smetanu, která bude chutnat úžasně.

Bílková pěna

Dejte do trouby bílkovou pěnu a upečte ji. Bude rychlá a chutná, můžete s ní ozdobit sladké pokrmy. Stačí, když ji před koncem posypete cukrem.

Chlebíčky jako čerstvé

I na druhý den můžou být chlebíčky chutné a skoro jako čerstvé. Vložte je do ledničky a zakryjte je vlhkou utěrkou.

Chutná bábovka díky kokosu

Plech nevysypte moukou, ale strouhaným kokosem. Mouučník bude vážně chutnat skvěle.

Chutná polévka

Nebojte se do mdlých polévek nasypat nejen koření, ale i houby.

Chutné brambory s máslem a pažitkou

Nemáte čas dělat bramborovou kaši, rozmačkejte brambory s máslem a trochou pažitky.

Chutné slané chuťovky

Vezměte listové těsto, nakrájejte je na malé plátky, posypte semínky, posolte a dejte péct.

Chutný perník díky čaji

Pro zlepšení samotné chuti tradičního perníku do něj místo mléka vlijte uvařený čaj.

1 2 3 4 7 10 13
 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist