- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
Druh pokrmuAnglická slanina místo šunkovému salámu
Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.
Aromatické sýry a víno
Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.
Bábovka z mikrovlnky
V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.
Báječná chuť kávy díky smetaně
Máte rádi jemnou chuť kávy? Místo mléka použijte smetanu, která bude chutnat úžasně.
Barva polévek
Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.
Bílková pěna
Dejte do trouby bílkovou pěnu a upečte ji. Bude rychlá a chutná, můžete s ní ozdobit sladké pokrmy. Stačí, když ji před koncem posypete cukrem.
Bramborák s rumem a strouhanými houskami
Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.
Bramborová kaše jinak
Už Vás omrzela chuť bramborové kaše - stačí do ní přimíchat trochu nastrouhaného křenu či pikantní hořčice. Bramborová kaše dostane pěkný říz.
Bramborová kaše s chilli
Bramborovou kaši dochuťte česnekem nebo pálivými papričkami. Pánové jistě neodolají.
Bramborová kaše s citrónem
Bramborová kaše nemusí chutnat všedně. Zkuste ji vylepšit citrónovou kůrou či kůrou z limetky. Poté důkladně zamíchejte.
Bramborová kaše s olivami
Bramborovou kaši můžete ozvláštnit také olivami. Skvělé jsou ty plněné papričkami nebo naopak pouze samotné. Nakrájejte je na malé kousky.
Bramborová kaše s přídavkem křenu
Pro speciální chuť bramborové kaše je třeba, abyste do ní přidali trošku hořčice a nastrouhaného křenu.
Bramborové placky různých tvarů
Chcete potěšit vaše malé děti? Udělejte jim z bramborového těsta na knedlíky placky. Tvary jsou skutečně na vaší fantazii. Uvidíte, že děti snědí mnohem více a ještě k tomu budou spokojené.
Buchty budou vláčnější
Buchty budou krásně nadýchané a vláčné, přidáme-li do těsta jeden nastrouhaný vařený brambor.
Čaj plný ovocné chuti
Máte rádi zelený čaj s ovocným přídavkem? Sáhněte po medu s kombinací daného ovoce, jež je obsaženo v medu. Překvapí vás výrazná chuť plná ovocných plodů.
Černý čaj a bylinky
Máte rádi chuť černého čaje nebo earl grey? Nechejte v konvici vyluhovat také jakékoli bylinky, chuť bude opravdu báječná.
Čerstvý chléb díky jablku
Chléb vám v chlebníku vydrží déle čerstvý, když do něj přidáte rozkrojené jablko.
Chlebíčky jako čerstvé
I na druhý den můžou být chlebíčky chutné a skoro jako čerstvé. Vložte je do ledničky a zakryjte je vlhkou utěrkou.
Chutná bábovka díky kokosu
Plech nevysypte moukou, ale strouhaným kokosem. Mouučník bude vážně chutnat skvěle.
Chutná polévka
Nebojte se do mdlých polévek nasypat nejen koření, ale i houby.
Chutné brambory s máslem a pažitkou
Nemáte čas dělat bramborovou kaši, rozmačkejte brambory s máslem a trochou pažitky.
Chutné slané chuťovky
Vezměte listové těsto, nakrájejte je na malé plátky, posypte semínky, posolte a dejte péct.
Chutný čaj
Pokud máte dojem, že ovocný čaj je i po přidání cukru bez chuti, volte sirup, který dá čaji tu pravou ovocnou chuť.
Chutný perník díky čaji
Pro zlepšení samotné chuti tradičního perníku do něj místo mléka vlijte uvařený čaj.
Chutný salát díky domácí přípravě
Chutný sálat vznikne díky čerstvé zelenině a marinádě z domácí výroby. Připravte ji doma z olivového oleje, cukru, balzamikového octa, soli, koření dle vaší chuti a jiných dochucovadel, která máte rádi.
Chuť vývaru bude lepší
Pokud k masu na polévku přidáme morkové kosti, nejdříve je 10 minut pečeme v troubě na nejvyšší teplotě.
Čím nahradit smetanu?
Potřebujete do oblíbené omáčky smetanu, ale zapomněli jste ji koupit? Smetanu nahraďte mlékem, do kterého přidejte kousek másla, či oleje. Mléko dostane smetanovou konzistenci.
Čím zředit husté těsto
Pečete často koláče ze strouhaných jablek a najednou se vám zdá, že je těsto příliš husté? Přidejte do něj trochu mléka.
Čokoládové ozdoby
Udělejte různé tvary z horké čokolády na vaření a pak je dejte do mrazáku. Ozdobte dorty, zákusky a jiné.
Čokoládové zdobení
Čokoládové hoblinky vytvoříte úplně jednoduše pomocí škrabky na brambory nebo kráječe na sýr. Odkrajujte je přímo z tabulky čokolády. Použijte ke zdobení dortů a dezertů.
Kuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu