Skopová kýta se zeleninou
- Celkový čas:
- 110 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 90 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 500 g
- Brambory
- 0,3 ks
- Celer bulvový
- 2 stroužek
- Česnek
- 0,5 ks
- Cibule
- 1 ks
- Karotka
- 1 ks
- Mrkev kořen
- 1 kávová lžička
- Ocet kvasný lihový
- 5 ks
- Pepř černý celý
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Petržel kořen
- 1000 g
- Skopová kýta
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Tymián čerstvý
Postup
1 | Omytou a odblaněnou kýtu potřeme solí, pepřem a česnekem. Zalijeme vodou, přidáme koření a uvedeme do varu. |
2 | K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí, čtvrtky syrových, oloupaných brambor, lžičku octa a dále vaříme. |
3 | Když je vše měkké, vyjmeme koření, maso nakrájíme na plátky a obložíme je uvařenou zeleninou a bramborami. Zalijeme vývarem a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 680 kcal |
Bílkoviny | 45 g |
Sacharidy | 61 g |
Tuky | 119 g |
Uhlovodany | 58 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 285,2 mg |
Vláknina | 44 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 98,4 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 28,8 mg |
Komentáře a hodnocení