Žloutková (Holandská) omáčka

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Citrony
300 ml
Hovězí vývar základní
100 g
Máslo čerstvé
10 g
Sůl
100 g
Vaječný žloutek slepičí

Postup

1

Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.

2

Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.

3

Uchováváme ji ve vodní lázni.

Nutriční hodnoty

Kalorie 110 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 1 g
Tuky 11 g
Uhlovodany 1 g
Cholesterol 135,4 mg
Draslík 37,4 mg
Sodík 471,7 mg
Vláknina 470,0 mg
Vitamín A 145,7 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,0 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
světluška
Žloutková (Holandská) omáčka
Holandská omáčka byla výborná. Jen jsem použila přepuštěné máslo :) Samozřejmě tu zde měl hlavní slovo hovězí rib eye steak. Jako přílohu jsme měli zapečenou červenou řepu tongue