Žloutková (Holandská) omáčka
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Citrony
- 300 ml
- Hovězí vývar základní
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 10 g
- Sůl
- 100 g
- Vaječný žloutek slepičí
Postup
1 | Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila. |
2 | Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou. |
3 | Uchováváme ji ve vodní lázni. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 110 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 1 g |
Tuky | 11 g |
Uhlovodany | 1 g |
Cholesterol | 135,4 mg |
Draslík | 37,4 mg |
Sodík | 471,7 mg |
Vláknina | 470,0 mg |
Vitamín A | 145,7 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,0 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,4 mg |
Komentáře a hodnocení