Květákový salát s ředkvičkami a jablky
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 10 g
- Cukr krupice
- 1 ks
- Jablka
- 1 ks
- Květák
- 1 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 20 g
- Ořechy vlašské
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 100 g
- Ředkvička
- 1 špetka
- Sůl
- 3 polévková lžíce
- Voda pitná
Postup
1 | Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a košťál nastrouháme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a ořechy jemně nasekáme. |
2 | Vše smícháme se zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru, soli, pepře a 3 lžic vody. |
3 | Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 150 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 23 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 23 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 882,3 mg |
Sodík | 143,7 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 126,6 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,3 mg |
Komentáře a hodnocení