Květákový salát s ředkvičkami a jablky

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
10 g
Cukr krupice
1 ks
Jablka
1 ks
Květák
1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce
Olej slunečnicový
20 g
Ořechy vlašské
1 špetka
Pepř černý mletý
100 g
Ředkvička
1 špetka
Sůl
3 polévková lžíce
Voda pitná

Postup

1

Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a košťál nastrouháme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a ořechy jemně nasekáme.

2

Vše smícháme se zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru, soli, pepře a 3 lžic vody.

3

Ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 150 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 23 g
Tuky 6 g
Uhlovodany 23 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 882,3 mg
Sodík 143,7 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 126,6 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz