Pikantní květákový salát

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Květák
1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce
Olej slunečnicový
1 špetka
Pepř černý mletý
5 ks
Sardelové řezy
1 špetka
Sůl

Postup

1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

2

Připravený květák rozebereme na malé růžičky, sardelové řezy drobně nasekáme a vše urovnáme na talířky.

3

Nakonec přelijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře.

Nutriční hodnoty

Kalorie 258 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 25 g
Tuky 8 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 47,8 mg
Draslík 2 g
Sodík 2 g
Vláknina 20 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 241,0 mg
Vitamín E 2,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz