Pikantní květákový salát
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Květák
- 1 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 5 ks
- Sardelové řezy
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Připravený květák rozebereme na malé růžičky, sardelové řezy drobně nasekáme a vše urovnáme na talířky. |
3 | Nakonec přelijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 258 kcal |
Bílkoviny | 26 g |
Sacharidy | 25 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 47,8 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 20 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 241,0 mg |
Vitamín E | 2,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,7 mg |
Komentáře a hodnocení