Salát ze zmrazených rajčat s jablky
- Celkový čas:
- 10 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kávová lžička
- Celer - nať
- 125 ml
- Citronová šťáva
- 1 špetka
- Cukr krupice
- 2 ks
- Jablka
- 3 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 250 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Marinádu připravíme v misce z oleje, citrónové šťávy, soli, cukru a nasekané celerové natě. |
2 | Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme do marinády, promícháme. Nerozmrazená rajčata nakrájíme na plátky, přidáme do marinády, zamícháme a jakmile roztají, salát podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 116 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 20 g |
Tuky | 5 g |
Uhlovodany | 20 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 263,3 mg |
Sodík | 148,8 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 24,8 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,8 mg |
Komentáře a hodnocení