Játra smažená v pikantním těstíčku

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
500 g
Játra vepřová
0,1 l
Mléko polotučné
4 polévková lžíce
Mouka polohrubá
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml
Olej rostlinný
1 polévková lžíce
Petržel - nať
0,5 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, silné asi 1 cm, mírně je naklepeme, obalíme v mouce.

2

Do misky prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přilijeme podle potřeby mléko, vše zamícháme. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout, potom je znovu rozšleháme, popřípadě zředíme.

3

Plátky jater namáčíme do těstíčka, na rozehřátém oleji na pánvi je smažíme po obou stranách do zlatova.

4

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 440 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 8 g
Tuky 32 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 440,7 mg
Draslík 381,0 mg
Sodík 226,7 mg
Vláknina 400,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 34,3 mg
Vitamín E 2,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 29,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz