Játra smažená v pikantním těstíčku
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 500 g
- Játra vepřová
- 0,1 l
- Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce
- Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml
- Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, silné asi 1 cm, mírně je naklepeme, obalíme v mouce. |
2 | Do misky prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přilijeme podle potřeby mléko, vše zamícháme. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout, potom je znovu rozšleháme, popřípadě zředíme. |
3 | Plátky jater namáčíme do těstíčka, na rozehřátém oleji na pánvi je smažíme po obou stranách do zlatova. |
4 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 440 kcal |
Bílkoviny | 30 g |
Sacharidy | 8 g |
Tuky | 32 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 440,7 mg |
Draslík | 381,0 mg |
Sodík | 226,7 mg |
Vláknina | 400,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 34,3 mg |
Vitamín E | 2,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 29,7 mg |
Komentáře a hodnocení