Pindžur
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 stroužek
- Česnek
- 250 g
- Lilek
- 2 dl
- Olej olivový
- 500 g
- Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 500 g
- Rajčata
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Omyté papriky, lilky a rajčata pečeme nasucho ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme trochou studené vody a přiklopíme. Asi po 20 minutách papriky, rajčata i lilky oloupeme a zbavíme semínek a šťávy. Připravenou zeleninu umeleme. |
2 | Umletou směs promícháme s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem a horkým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme. Po vychladnutí přimícháme do pokrmu nasekanou petrželku a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 521 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 52 g |
Uhlovodany | 18 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 724,8 mg |
Sodík | 203,9 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 138,3 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,2 mg |
Komentáře a hodnocení