Pindžur

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
3 stroužek
Česnek
250 g
Lilek
2 dl
Olej olivový
500 g
Paprikové lusky čerstvé
1 špetka
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Petržel - nať
500 g
Rajčata
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Omyté papriky, lilky a rajčata pečeme nasucho ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme trochou studené vody a přiklopíme. Asi po 20 minutách papriky, rajčata i lilky oloupeme a zbavíme semínek a šťávy. Připravenou zeleninu umeleme.

2

Umletou směs promícháme s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem a horkým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme. Po vychladnutí přimícháme do pokrmu nasekanou petrželku a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 521 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 52 g
Uhlovodany 18 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 724,8 mg
Sodík 203,9 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 138,3 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz