Mrkvová bábovka

Celkový čas:
100 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
80 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Cukr krupice
150 g
Cukr moučkový
250 ml
Džus jablečný
0,5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva
20 g
Máslo čerstvé
450 g
Mouka polohrubá
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá
3 ks
Mrkev kořen
350 ml
Olej rostlinný
225 g
Ořechy vlašské
1 polévková lžíce
Skořice mletá
4 ks
Vejce slepičí
5 polévková lžíce
Voda pitná

Postup

1

V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme.

2

Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

3

Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 786 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 90 g
Tuky 132 g
Uhlovodany 87 g
Cholesterol 83,8 mg
Draslík 179,6 mg
Sodík 29,5 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,3 mg
Vitamín E 3,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz