Mrkvová bábovka
- Celkový čas:
- 100 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 80 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Cukr krupice
- 150 g
- Cukr moučkový
- 250 ml
- Džus jablečný
- 0,5 kávová lžička
- Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g
- Máslo čerstvé
- 450 g
- Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hrubá
- 3 ks
- Mrkev kořen
- 350 ml
- Olej rostlinný
- 225 g
- Ořechy vlašské
- 1 polévková lžíce
- Skořice mletá
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 5 polévková lžíce
- Voda pitná
Postup
1 | V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout. |
3 | Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 786 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 90 g |
Tuky | 132 g |
Uhlovodany | 87 g |
Cholesterol | 83,8 mg |
Draslík | 179,6 mg |
Sodík | 29,5 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,3 mg |
Vitamín E | 3,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,6 mg |
Komentáře a hodnocení