Jarní zeleninová kaše
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 45 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Brambory
- 150 g
- Hovězí svíčková
- 50 g
- Játra krůtí
- 300 g
- Karotka
- 300 g
- Kedlubna
- 1 kávová lžička
- Kmín drcený
- 400 g
- Pórek
- 1 špetka
- Sůl
- 300 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Omyté brambory vaříme asi 25 minut. Vedle v tlakovém hrnci vaříme svíčkovou s kmínem a 250 ml vody asi 30 minut. Potom k tomu přidáme játra a vaříme dalších 10 minut. |
2 | Kedlubny a karotku nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Uvařené maso nakrájíme na kostičky. |
3 | Nakrájenou zeleninu uvaříme v tlakovém hrnce v masovém vývaru. Vše s masem rozmixujeme na kaši a přidáme i oloupané a prolisované brambory. Také vše smícháme. |
4 | Po rozmrazení necháme kaši přejít varem se lžičkou másla nebo kukuřičného oleje. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 135 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 28,6 mg |
Draslík | 636,8 mg |
Sodík | 114,2 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 24,8 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,9 mg |
Komentáře a hodnocení