Jarní zeleninová kaše

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
45 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Brambory
150 g
Hovězí svíčková
50 g
Játra krůtí
300 g
Karotka
300 g
Kedlubna
1 kávová lžička
Kmín drcený
400 g
Pórek
1 špetka
Sůl
300 ml
Voda pitná

Postup

1

Omyté brambory vaříme asi 25 minut. Vedle v tlakovém hrnci vaříme svíčkovou s kmínem a 250 ml vody asi 30 minut. Potom k tomu přidáme játra a vaříme dalších 10 minut.

2

Kedlubny a karotku nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Uvařené maso nakrájíme na kostičky.

3

Nakrájenou zeleninu uvaříme v tlakovém hrnce v masovém vývaru. Vše s masem rozmixujeme na kaši a přidáme i oloupané a prolisované brambory. Také vše smícháme.

4

Po rozmrazení necháme kaši přejít varem se lžičkou másla nebo kukuřičného oleje.

Nutriční hodnoty

Kalorie 135 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 21 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 28,6 mg
Draslík 636,8 mg
Sodík 114,2 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 24,8 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz