Berek s mletým masem

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
80 g
Cibule
200 ml
Jogurt bílý
12 g
Kypřicí prášek do pečiva
250 g
Maso mleté - mix
500 g
Mouka pšeničná hladká T 650
60 g
Paprika červená
10 g
Petržel - nať
60 g
Rajčata
1 špetka
Sůl
20 g
Tuk rostlinný
1 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout.

2

Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven.

3

Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 370 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 50 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 80,5 mg
Draslík 266,3 mg
Sodík 69,9 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,7 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz