Berek s mletým masem
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 80 g
- Cibule
- 200 ml
- Jogurt bílý
- 12 g
- Kypřicí prášek do pečiva
- 250 g
- Maso mleté - mix
- 500 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g
- Paprika červená
- 10 g
- Petržel - nať
- 60 g
- Rajčata
- 1 špetka
- Sůl
- 20 g
- Tuk rostlinný
- 1 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout. |
2 | Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven. |
3 | Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 370 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 50 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 80,5 mg |
Draslík | 266,3 mg |
Sodík | 69,9 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,7 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,5 mg |
Komentáře a hodnocení