Brambory zapečené se skopovým masem

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
1000 g
Brambory
3 ks
Cibule
1 špetka
Pepř černý mletý
80 g
Sádlo škvařené
1000 g
Skopová kýta
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na sádle. Přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.

2

Maso i cibuli spolu s plátky oloupaných brambor navrstvíme do pekáče, osolíme a opepříme.

3

Pekáč zakryjeme alobalem nebo pečicím papírem, vložíme do trouby a při 200 stupních Celsia pečeme dozlatova.

Nutriční hodnoty

Kalorie 514 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 26 g
Tuky 34 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 12,9 mg
Draslík 764,0 mg
Sodík 151,5 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 22,7 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz