Brambory zapečené se skopovým masem
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1000 g
- Brambory
- 3 ks
- Cibule
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 80 g
- Sádlo škvařené
- 1000 g
- Skopová kýta
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na sádle. Přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme. |
2 | Maso i cibuli spolu s plátky oloupaných brambor navrstvíme do pekáče, osolíme a opepříme. |
3 | Pekáč zakryjeme alobalem nebo pečicím papírem, vložíme do trouby a při 200 stupních Celsia pečeme dozlatova. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 514 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 34 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 12,9 mg |
Draslík | 764,0 mg |
Sodík | 151,5 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 22,7 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,9 mg |
Komentáře a hodnocení