Mangoldové řapíky na smetaně

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Mangold
20 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
200 ml
Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička
Sůl
1 l
Voda pitná

Postup

1

Očištěné a omyté řapíky mangoldu nakrájíme na delší kousky, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Potom mangold vložíme na rozehřáté máslo, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. Dusíme doměkka a do částečného odpaření smetany. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

2

Podáváme jako přílohu k masům.

Nutriční hodnoty

Kalorie 134 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 8 g
Tuky 10 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 26,0 mg
Draslík 577,6 mg
Sodík 523,7 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 46,9 mg
Vitamín E 2,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 58,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz