Šafránové kulfi
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 225 ml
- Mléko zahuštěné neslazené
- 225 ml
- Mléko zahuštěné slazené
- 60 g
- Pistácie
- 1 špetka
- Šafrán
- 300 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce
- Voda pitná
Postup
1 | Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty. |
2 | V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem. |
3 | Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit. |
4 | Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc. |
5 | Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 238 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 17 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 105,0 mg |
Draslík | 61,6 mg |
Sodík | 0,1 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,3 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,4 mg |
Komentáře a hodnocení