Šafránové kulfi

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
225 ml
Mléko zahuštěné neslazené
225 ml
Mléko zahuštěné slazené
60 g
Pistácie
1 špetka
Šafrán
300 ml
Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce
Voda pitná

Postup

1

Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.

2

V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.

3

Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.

4

Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.

5

Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.

Nutriční hodnoty

Kalorie 238 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 17 g
Tuky 17 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 105,0 mg
Draslík 61,6 mg
Sodík 0,1 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,3 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz