Zeleninová polévka s pestem

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
80 g
Bazalka
3 ks
Bobkový list
450 g
Brambory rané
30 g
Celer řapíkatý
1 ks
Česnek
1 ks
Cibule
150 g
Cuketa
200 g
Fazolové lusky zelené
200 g
Hrášek
2 ks
Mrkev kořen
150 ml
Olej olivový extra panenský
12 g
Pepř černý mletý
10 g
Petržel - nať
1 ks
Rajčata
12 g
Sůl
50 g
Sýr Parmezán
80 g
Těstoviny sedmivaječné
2,5 l
Vývar zeleninový

Postup

1

Pesto připravíme z bazalky, česneku a olivového oleje. Vše rozmixujeme na pastu. Směs osolíme a opepříme, dáme do chladničky.

2

Mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky a fazolové lusky na kousky dlouhé cca 2,5 cm. Cuketu nakrájíme na plátky.

3

Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Přidáme česnek a opékáme. Přidáme cibuli a další 2 minuty dopékáme doměkka. Přidáme mrkev, brambory a 30 sekund opékáme.

4

Přilijeme vývar a polévku přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 8 minut, dokud nezačne zelenina měknout.

5

Do polévky vmícháme hrášek, fazolky, cuketu, rajčata, petrželku, bobkový list, řapíkatý celer a těstoviny. Polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme petrželku, bobkový list a celer, vmícháme pesto. Teplou polévku podáváme ozdobenou parmezánem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 036 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 108 g
Tuky 58 g
Uhlovodany 67 g
Cholesterol 19,8 mg
Draslík 1 g
Sodík 4 g
Vláknina 32 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 83,7 mg
Vitamín E 5,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz