Krevety na špízu

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
3 polévková lžíce
Gin
3 kávová lžička
Jalovec
400 g
Krevety tygří - loupané
2 ks
Limetka
6 polévková lžíce
Máslo čerstvé
3 kávová lžička
Med včelí
3 kávová lžička
Ocet vinný
1 špetka
Pepř bílý
6 polévková lžíce
Víno bílé

Postup

1

Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 krevetí ocásky a špízy dáme do ploché misky. Rozmačkáme kuličky jalovce nožem a smícháme je s medem, bílým vínem, octem, ginem a bílým pepřem.

2

Marinádou pokapeme krevetí ocásky a marinujeme asi 30 minut. Po 15 minutách špízy otočíme. Na pánvi rozpustíme máslo.

3

Marinované špízy necháme na papírové utěrce okapat a pak je smažíme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Špízy upravíme na talíře a zdobíme dílky limetky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 187 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 17 g
Tuky 7 g
Uhlovodany 14 g
Cholesterol 112,2 mg
Draslík 49,6 mg
Sodík 76,7 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 18,8 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 11,0 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz