Krevety na špízu
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 polévková lžíce
- Gin
- 3 kávová lžička
- Jalovec
- 400 g
- Krevety tygří - loupané
- 2 ks
- Limetka
- 6 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 3 kávová lžička
- Med včelí
- 3 kávová lžička
- Ocet vinný
- 1 špetka
- Pepř bílý
- 6 polévková lžíce
- Víno bílé
Postup
1 | Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 krevetí ocásky a špízy dáme do ploché misky. Rozmačkáme kuličky jalovce nožem a smícháme je s medem, bílým vínem, octem, ginem a bílým pepřem. |
2 | Marinádou pokapeme krevetí ocásky a marinujeme asi 30 minut. Po 15 minutách špízy otočíme. Na pánvi rozpustíme máslo. |
3 | Marinované špízy necháme na papírové utěrce okapat a pak je smažíme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Špízy upravíme na talíře a zdobíme dílky limetky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 187 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 14 g |
Cholesterol | 112,2 mg |
Draslík | 49,6 mg |
Sodík | 76,7 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 18,8 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 11,0 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,9 mg |
Komentáře a hodnocení