Kalamáry na smetaně

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
50 g
Cibule
800 g
Kalamáry
40 g
Máslo čerstvé
40 g
Mrkev kořen
5 g
Pepř černý mletý
150 g
Pórek
250 ml
Smetana 12% (konzumní)
5 g
Sůl
100 ml
Víno bílé

Postup

1

Očištěné kalamáry nakrájíme na kousky. Oloupaný pórek a mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.

2

Zeleninu krátce osmahneme na másle, přidáme kalamáry, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 30 minut.

3

Poté přidáme smetanu a vaříme dalších 10-15 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 403 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Uhlovodany 15 g
Cholesterol 503,0 mg
Draslík 621,4 mg
Sodík 582,7 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 66,5 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 15,6 mg
Vitamín E 2,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 75,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz