Kalamáry na smetaně
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 50 g
- Cibule
- 800 g
- Kalamáry
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 40 g
- Mrkev kořen
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 150 g
- Pórek
- 250 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 5 g
- Sůl
- 100 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Očištěné kalamáry nakrájíme na kousky. Oloupaný pórek a mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. |
2 | Zeleninu krátce osmahneme na másle, přidáme kalamáry, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 30 minut. |
3 | Poté přidáme smetanu a vaříme dalších 10-15 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 403 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 19 g |
Uhlovodany | 15 g |
Cholesterol | 503,0 mg |
Draslík | 621,4 mg |
Sodík | 582,7 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 66,5 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,6 mg |
Vitamín E | 2,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 75,9 mg |
Komentáře a hodnocení