Dušená hovězí žebra

Celkový čas:
140 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
110 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bylinky čerstvé - svazek
240 g
Chléb konzumní
100 g
Cibule
60 g
Hořčice
1500 ml
Hovězí vývar základní
1000 g
Hovězí žebra
80 g
Karotka
40 g
Křen
2 špetka
Pepř černý mletý
25 g
Sádlo škvařené
50 g
Slanina vepřová
2 kávová lžička
Sůl
700 ml
Víno bílé

Postup

1

Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, lžíci sádla a kousek slaniny. Hrnec dáme na oheň a jakmile se sádlo rozpustí a zelenina se začne smažit, podlijeme bílým vínem. Žebra dusíme, dokud se víno téměř nevyvaří.

2

Potom zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, posekanými bylinkami. Hrnec zakryjeme a dusíme asi 90 minut doměkka.

3

Podáváme s křenem, hořčicí a pečivem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 286 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 46 g
Tuky 82 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 192,1 mg
Draslík 1 g
Sodík 2 g
Vláknina 4 g
Vitamín A 3 g
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 18,6 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz