Dušená hovězí žebra
- Celkový čas:
- 140 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 110 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bylinky čerstvé - svazek
- 240 g
- Chléb konzumní
- 100 g
- Cibule
- 60 g
- Hořčice
- 1500 ml
- Hovězí vývar základní
- 1000 g
- Hovězí žebra
- 80 g
- Karotka
- 40 g
- Křen
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 25 g
- Sádlo škvařené
- 50 g
- Slanina vepřová
- 2 kávová lžička
- Sůl
- 700 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, lžíci sádla a kousek slaniny. Hrnec dáme na oheň a jakmile se sádlo rozpustí a zelenina se začne smažit, podlijeme bílým vínem. Žebra dusíme, dokud se víno téměř nevyvaří. |
2 | Potom zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, posekanými bylinkami. Hrnec zakryjeme a dusíme asi 90 minut doměkka. |
3 | Podáváme s křenem, hořčicí a pečivem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 286 kcal |
Bílkoviny | 57 g |
Sacharidy | 46 g |
Tuky | 82 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 192,1 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 3 g |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 18,6 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,2 mg |
Komentáře a hodnocení