Empanadas s pikantní náplní
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 40 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 85 g
- Máslo čerstvé
- 450 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 polévková lžíce
- Protlak rajčatový
- 120 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 140 g
- Tuňák v oleji
- 3 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | V míse smícháme mouku se špetkou soli a přidáme máslo, které s moukou rozemneme na drobenku. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce a 5 lžic studené vody. Vše zpracujeme, těsto vytvarujeme do koule a zabalíme do fólie. Necháme asi 30 minut v chladničce. |
2 | Na pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme rajčata, protlak, scezeného tuňáka a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs zvolna povaříme 10-12 minut a odstavíme z plotny. |
3 | Připravené těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj 24 koleček. Na každé dáme lžičku náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přeložíme a stiskneme. |
4 | Taštičky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 25-30 minut. |
5 | Podáváme teplé. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 485 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 58 g |
Tuky | 19 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 143,9 mg |
Draslík | 155,2 mg |
Sodík | 211,0 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,3 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 17,8 mg |
Komentáře a hodnocení