Empanadas s pikantní náplní

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
85 g
Máslo čerstvé
450 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
1 polévková lžíce
Protlak rajčatový
120 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička
Sůl
140 g
Tuňák v oleji
3 ks
Vejce slepičí

Postup

1

V míse smícháme mouku se špetkou soli a přidáme máslo, které s moukou rozemneme na drobenku. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce a 5 lžic studené vody. Vše zpracujeme, těsto vytvarujeme do koule a zabalíme do fólie. Necháme asi 30 minut v chladničce.

2

Na pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme rajčata, protlak, scezeného tuňáka a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs zvolna povaříme 10-12 minut a odstavíme z plotny.

3

Připravené těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něj 24 koleček. Na každé dáme lžičku náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přeložíme a stiskneme.

4

Taštičky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 25-30 minut.

5

Podáváme teplé.

Nutriční hodnoty

Kalorie 485 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 58 g
Tuky 19 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 143,9 mg
Draslík 155,2 mg
Sodík 211,0 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,3 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 17,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz