Crostini s marinovaným pstruhem

Celkový čas:
200 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
180 minut

Ingredience

Počet porcí
20 g
Celer řapíkatý
60 g
Chléb pšeničný (bílý)
10 g
Citronová kůra
20 ml
Citronová šťáva
2 polévková lžíce
Cukr krupice
20 g
Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce
Hořčičné semínko
10 g
Kopr čerstvý
2 kávová lžička
Křen
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
20 g
Mrkev kořen
5 ks
Nové koření celé
8 ks
Pepř černý celý
30 g
Pórek
200 g
Pstruh
30 g
Šalotka
1 polévková lžíce
Sůl
150 g
Zakysaná smetana

Postup

1

Plátky pstruha položíme na porcelánovou mísu. Na marinádu oloupeme a na kostičky nakrájíme šalotku. Kopr opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Smícháme kopr, šalotku, citronovou kůru i šťávu a přimícháme nasekanou zeleninu. V hmoždíři utlučeme pepř, hořčičné semínko, nové koření, sůl a cukr. Přidáme k marinádě a promícháme.

2

Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky pstruha, přikryjeme fólií a zatížíme prkénkem. Dáme odležet na 2 hodiny do chladničky.

3

Před podáváním nakrájíme chléb na kousky a na pánvi je dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Plátky pstruha šikmo nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu rozmícháme s křenem a crostini potřeme. Obložíme marinovaným pstruhem a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 320 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 21 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 60,3 mg
Draslík 382,8 mg
Sodík 652,5 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 569,7 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,9 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 13,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz