Crostini s marinovaným pstruhem
- Celkový čas:
- 200 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 180 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 20 g
- Celer řapíkatý
- 60 g
- Chléb pšeničný (bílý)
- 10 g
- Citronová kůra
- 20 ml
- Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 20 g
- Fenykl sladký - hlíza
- 1 polévková lžíce
- Hořčičné semínko
- 10 g
- Kopr čerstvý
- 2 kávová lžička
- Křen
- 2 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 20 g
- Mrkev kořen
- 5 ks
- Nové koření celé
- 8 ks
- Pepř černý celý
- 30 g
- Pórek
- 200 g
- Pstruh
- 30 g
- Šalotka
- 1 polévková lžíce
- Sůl
- 150 g
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Plátky pstruha položíme na porcelánovou mísu. Na marinádu oloupeme a na kostičky nakrájíme šalotku. Kopr opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Smícháme kopr, šalotku, citronovou kůru i šťávu a přimícháme nasekanou zeleninu. V hmoždíři utlučeme pepř, hořčičné semínko, nové koření, sůl a cukr. Přidáme k marinádě a promícháme. |
2 | Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky pstruha, přikryjeme fólií a zatížíme prkénkem. Dáme odležet na 2 hodiny do chladničky. |
3 | Před podáváním nakrájíme chléb na kousky a na pánvi je dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Plátky pstruha šikmo nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu rozmícháme s křenem a crostini potřeme. Obložíme marinovaným pstruhem a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 320 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 60,3 mg |
Draslík | 382,8 mg |
Sodík | 652,5 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 569,7 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,9 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 13,2 mg |
Komentáře a hodnocení