Vepřové žebírko moravské
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 ml
- Hovězí vývar základní
- 30 g
- Mandle
- 150 g
- Moravské uzené maso
- 25 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml
- Olej rostlinný
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 500 g
- Těstoviny vařené (průměr)
- 750 g
- Vepřová žebra
- 5 ml
- Worcester (worcesterská omáčka)
Postup
1 | Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi. |
2 | Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme. |
3 | Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 787 kcal |
Bílkoviny | 39 g |
Sacharidy | 30 g |
Tuky | 55 g |
Uhlovodany | 27 g |
Cholesterol | 178,5 mg |
Draslík | 450,9 mg |
Sodík | 389,0 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 35,1 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,6 mg |
Vitamín E | 2,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,0 mg |
Komentáře a hodnocení