Vepřové žebírko moravské

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
200 ml
Hovězí vývar základní
30 g
Mandle
150 g
Moravské uzené maso
25 g
Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml
Olej rostlinný
2 špetka
Pepř černý mletý
1 kávová lžička
Sůl
500 g
Těstoviny vařené (průměr)
750 g
Vepřová žebra
5 ml
Worcester (worcesterská omáčka)

Postup

1

Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.

2

Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.

3

Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.

Nutriční hodnoty

Kalorie 787 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 30 g
Tuky 55 g
Uhlovodany 27 g
Cholesterol 178,5 mg
Draslík 450,9 mg
Sodík 389,0 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 35,1 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,6 mg
Vitamín E 2,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz