Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Artyčoky
1 ks
Čekanka
2 stroužek
Česnek
100 ml
Olej olivový extra panenský
5 g
Pepř černý mletý
5 g
Petržel - nať
70 g
Slanina vepřová
5 g
Sůl
80 g
Sýr Ricotta
400 g
Těstoviny čtyřvaječné

Postup

1

Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni.

3

Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

4

V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 918 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 128 g
Tuky 39 g
Uhlovodany 56 g
Cholesterol 22,1 mg
Draslík 2 g
Sodík 1 g
Vláknina 56 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 62,0 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz