Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Artyčoky
- 1 ks
- Čekanka
- 2 stroužek
- Česnek
- 100 ml
- Olej olivový extra panenský
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Petržel - nať
- 70 g
- Slanina vepřová
- 5 g
- Sůl
- 80 g
- Sýr Ricotta
- 400 g
- Těstoviny čtyřvaječné
Postup
1 | Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni. |
3 | Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. |
4 | V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 918 kcal |
Bílkoviny | 29 g |
Sacharidy | 128 g |
Tuky | 39 g |
Uhlovodany | 56 g |
Cholesterol | 22,1 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 56 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 62,0 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,0 mg |
Komentáře a hodnocení