Gratinované rybí filety

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
2 polévková lžíce
Citronová šťáva
800 g
Losos - filety
50 g
Máslo čerstvé
2 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř
3 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Sherry brandy
3 polévková lžíce
Strouhanka
1 špetka
Sůl

Postup

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Rybí filety osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a česnekem.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Pečící plech potřeme olejem a dáme do trouby. Máslo smícháme se solí, pepřem, brandy a zeleným pepřem.

3

Porce ryby rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut. Plech vyndáme, kousky ryby obrátíme, posypeme strouhankou, navrch rozdělíme máslovou směs ve vločkách a gratinujeme 10 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 399 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 6 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 119,0 mg
Draslík 668,0 mg
Sodík 240,1 mg
Vláknina 505,6 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,3 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 15,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz