Gratinované rybí filety
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 2 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 800 g
- Losos - filety
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce
- Nakládaný zelený pepř
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Sherry brandy
- 3 polévková lžíce
- Strouhanka
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Rybí filety osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a česnekem. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Pečící plech potřeme olejem a dáme do trouby. Máslo smícháme se solí, pepřem, brandy a zeleným pepřem. |
3 | Porce ryby rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut. Plech vyndáme, kousky ryby obrátíme, posypeme strouhankou, navrch rozdělíme máslovou směs ve vločkách a gratinujeme 10 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 399 kcal |
Bílkoviny | 41 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 119,0 mg |
Draslík | 668,0 mg |
Sodík | 240,1 mg |
Vláknina | 505,6 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,3 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 15,6 mg |
Komentáře a hodnocení