Džgance s tvarohem
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Brambory
- 2 ks
- Cibule
- 30 g
- Máslo čerstvé
- 250 ml
- Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce
- Pšeničná krupice
- 30 g
- Sádlo škvařené
- 50 g
- Slanina vepřová
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 2 polévková lžíce
- Tuk
- 400 g
- Tvaroh jemný
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit. |
2 | Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku. |
3 | Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 304 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 23 g |
Tuky | 16 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 21,4 mg |
Draslík | 479,8 mg |
Sodík | 225,7 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 5,6 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,9 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 9,2 mg |
Komentáře a hodnocení