Džgance s tvarohem

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Brambory
2 ks
Cibule
30 g
Máslo čerstvé
250 ml
Mléko polotučné
2 polévková lžíce
Pšeničná krupice
30 g
Sádlo škvařené
50 g
Slanina vepřová
1 kávová lžička
Sůl
2 polévková lžíce
Tuk
400 g
Tvaroh jemný
2 l
Voda pitná

Postup

1

Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit.

2

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku.

3

Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 304 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 23 g
Tuky 16 g
Uhlovodany 16 g
Cholesterol 21,4 mg
Draslík 479,8 mg
Sodík 225,7 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 5,6 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,9 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 9,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz