Kořeněný jablečný dort
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kávová lžička
- Citronová kůra
- 190 g
- Cukr krupice
- 80 g
- Hrozinky
- 410 g
- Jablka
- 3 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 125 g
- Samokypřicí mouka
- 1,5 kávová lžička
- Směs pěti vůní
- 1 kávová lžička
- Tresť vanilková
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Ve velké míse smícháme nejprve olej s cukrem. Přidáme mírně rozšlehaná vejce a vanilkový extrakt. Zvlášť smícháme mouku s kořením a vedle nakrájená jablka s citronovou kůrou a sultánkami. Do vaječné směsi poté postupně přidáváme obsah obou misek. |
2 | Těsto přemístíme lžící do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy a pečeme 30-35min v troubě předehřáté na 180C. |
3 | Necháme cca 5min odpočinout ve formě, poté dort vyklopíme na mřížku a po vychladnutí servírujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 165 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 34 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 34 g |
Cholesterol | 40,9 mg |
Draslík | 110,6 mg |
Sodík | 25,6 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 47,1 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,1 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,4 mg |
Komentáře a hodnocení