Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
200 g
Čokoláda hořká
6 polévková lžíce
Cukr krupice
12 plátek
Kandovaná pomerančová kůra
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
800 ml
Mléko čerstvé polotučné
250 g
Rýže carnaroli
1 špetka
Sůl
1 ks
Vanilkový lusk
400 ml
Víno portské

Postup

1

Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.

2

Přidáme cukr a mléko a zaobčasného zamíhání vaříme tak dlouho, dokud rýže nezměkne.

3

Ze směsi vyjmeme vanilkový lusk, jemně nasekáme čokoládu a smícháme s polovinou rizota.

4

Do sklenic střídavě vrstvíme tmavé a světlé rizoto a na noc uložíme do lednice, aby se správně uleželo.

5

Podáváme zdobené proužky pomerančové kůry.

Nutriční hodnoty

Kalorie 848 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 72 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 37 g
Cholesterol 6,0 mg
Draslík 97,5 mg
Sodík 65,3 mg
Vláknina 126,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz