Salát s řeřichou a červenou řepou

Celkový čas:
5 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
85 g
Červená řepa
2 ks
Jablka
0,5 kávová lžička
Lněné semínko
2 polévková lžíce
Olej olivový
1 polévková lžíce
Olivy bez pecky
1 špetka
Pepř černý mletý
2 ks
Pomeranče
1 špetka
Řeřicha
1 kávová lžička
Šťáva citrónová
1 špetka
Sůl

Postup

1

Řeřichu, řepu nakrájenou na kousky a vypeckované olivy promícháme s trochou oleje s citronovou šťávou. Přidáme sůl a pepř.

2

Salát na pomerančový způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma oloupanými a rozpůlenými a na plátky nakrájenými pomeranči.

3

Salát na jablečný způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma na plátky nakrájenými jablky. Do zálivky k salátu dáme orestovaná kmínová semínka a trochu papriky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 149 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 28 g
Tuky 5 g
Uhlovodany 28 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 374,9 mg
Sodík 76,5 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 59,1 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz