Salát s řeřichou a červenou řepou
- Celkový čas:
- 5 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 85 g
- Červená řepa
- 2 ks
- Jablka
- 0,5 kávová lžička
- Lněné semínko
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 polévková lžíce
- Olivy bez pecky
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 ks
- Pomeranče
- 1 špetka
- Řeřicha
- 1 kávová lžička
- Šťáva citrónová
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Řeřichu, řepu nakrájenou na kousky a vypeckované olivy promícháme s trochou oleje s citronovou šťávou. Přidáme sůl a pepř. |
2 | Salát na pomerančový způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma oloupanými a rozpůlenými a na plátky nakrájenými pomeranči. |
3 | Salát na jablečný způsob je ten, že řepu a olivy zaměníme dvěma na plátky nakrájenými jablky. Do zálivky k salátu dáme orestovaná kmínová semínka a trochu papriky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 149 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 28 g |
Tuky | 5 g |
Uhlovodany | 28 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 374,9 mg |
Sodík | 76,5 mg |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 59,1 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,5 mg |
Komentáře a hodnocení