Salát fazolový s nakládanými houbami
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 250 g
- Fazole bílé
- 100 g
- Houby nakládané
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Sůl
- 700 ml
- Voda pitná
- 1 hrnek
- Zelenina nakládaná
Postup
1 | Přebrané a propláchnuté fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Poté je slijeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme čistou vodou, vaříme zhruba čtyřicet minut. Měkké fazole přecedíme a necháme okapat. |
2 | Když jsou fazole vychladlé, vsypeme je do mísy, přidáme pokrájenou nakládanou zeleninu a houby. Mírně přisolíme a dobře promícháme s olejem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 278 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 47 g |
Tuky | 5 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 170,3 mg |
Sodík | 395,4 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,8 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,1 mg |
Komentáře a hodnocení