Salát fazolový s nakládanými houbami

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
250 g
Fazole bílé
100 g
Houby nakládané
2 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Sůl
700 ml
Voda pitná
1 hrnek
Zelenina nakládaná

Postup

1

Přebrané a propláchnuté fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Poté je slijeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme čistou vodou, vaříme zhruba čtyřicet minut. Měkké fazole přecedíme a necháme okapat.

2

Když jsou fazole vychladlé, vsypeme je do mísy, přidáme pokrájenou nakládanou zeleninu a houby. Mírně přisolíme a dobře promícháme s olejem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 278 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 47 g
Tuky 5 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 170,3 mg
Sodík 395,4 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,8 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz