Parmice na zázvoru

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
1 špetka
Chilli omáčka
2 ks
Cibulka jarní
3 polévková lžíce
Cukr moučkový
1,3 dl
Ocet česnekový
1,3 dl
Omáčka sójová
1 ks
Paprika zelená
1 kg
Parmice
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 ks
Rajčata
1 kávová lžička
Sůl
1,3 dl
Vývar rybí
1 kávová lžička
Zázvor mletý

Postup

1

Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.

2

Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut.

3

Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne.

4

Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 485 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 22 g
Tuky 19 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 122,5 mg
Draslík 1 g
Sodík 772,0 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 633,2 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 21,5 mg
Vitamín E 3,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz