Parmice na zázvoru
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 špetka
- Chilli omáčka
- 2 ks
- Cibulka jarní
- 3 polévková lžíce
- Cukr moučkový
- 1,3 dl
- Ocet česnekový
- 1,3 dl
- Omáčka sójová
- 1 ks
- Paprika zelená
- 1 kg
- Parmice
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Rajčata
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1,3 dl
- Vývar rybí
- 1 kávová lžička
- Zázvor mletý
Postup
1 | Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř. |
2 | Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut. |
3 | Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne. |
4 | Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 485 kcal |
Bílkoviny | 52 g |
Sacharidy | 22 g |
Tuky | 19 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 122,5 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 772,0 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 633,2 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 21,5 mg |
Vitamín E | 3,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,8 mg |
Komentáře a hodnocení