Tortellini s fazolkami
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 180 g
- Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 3 g
- Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 250 g
- Slanina vepřová
- 300 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g
- Sůl
- 35 g
- Sýr Parmezán
- 500 g
- Těstoviny Tortellini
- 5 l
- Voda pitná
Postup
1 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. |
2 | Zatím rozpálíme v pánvi olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava. |
3 | Tortellini důkladně scedíme a dáme je do pánve se slaninou. Přidáme scezené fazolky, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Mícháme 1-2 minuty a prohříváme. |
4 | Pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 059 kcal |
Bílkoviny | 28 g |
Sacharidy | 88 g |
Tuky | 65 g |
Uhlovodany | 86 g |
Cholesterol | 131,0 mg |
Draslík | 197,9 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 144,5 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,6 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,9 mg |
Komentáře a hodnocení