Brambory vařené s brynzou
- Celkový čas:
- 23 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 13 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Brambory
- 150 g
- Slanina vepřová
- 10 g
- Sůl
- 200 g
- Sýr Brynza
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 310 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 19 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 17,0 mg |
Draslík | 740,5 mg |
Sodík | 884,2 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 19,0 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,5 mg |
Komentáře a hodnocení