Brambory vařené s brynzou

Celkový čas:
23 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
13 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Brambory
150 g
Slanina vepřová
10 g
Sůl
200 g
Sýr Brynza
2 l
Voda pitná

Postup

1

Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 310 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 21 g
Tuky 19 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 17,0 mg
Draslík 740,5 mg
Sodík 884,2 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 19,0 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz