Polévkový svítek z hub

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
30 g
Máslo čerstvé
50 g
Mouka polohrubá
20 ml
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
5 g
Petržel kudrnka
3 g
Sůl
1 ks
Vejce slepičí
50 g
Žampiony - sterilované

Postup

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.

2

Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále.

Nutriční hodnoty

Kalorie 99 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 8 g
Tuky 6 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 56,3 mg
Draslík 45,4 mg
Sodík 292,0 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,3 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz