Polévkový svítek z hub
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 30 g
- Máslo čerstvé
- 50 g
- Mouka polohrubá
- 20 ml
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Petržel kudrnka
- 3 g
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 50 g
- Žampiony - sterilované
Postup
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. |
2 | Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 99 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 8 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 56,3 mg |
Draslík | 45,4 mg |
Sodík | 292,0 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,3 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,0 mg |
Komentáře a hodnocení