Hovězí řízečky s nivou

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Hovězí plec
3 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Pažitka
1 špetka
Pepř černý mletý
4 polévková lžíce
Pomerančová šťáva
125 ml
Smetana 12% (konzumní)
1 špetka
Sůl
150 g
Sýr Niva (Rokfór)

Postup

1

Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozdrobenou nivu a na nízkém žáru rozpustíme. Mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a hovězí řízečky na něm osamžíme. Poté je z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Do omastku na pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a necháme projít varem, přimícháme smetanovou omáčku s nivou, najemno nasekanou pažitku a důkladně promícháme.

4

Na připravené talíře servírujeme opečené řízečky a podáváme přelité sýrovou omáčkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 562 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 3 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 172,6 mg
Draslík 660,3 mg
Sodík 671,5 mg
Vláknina 215,8 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,0 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 52,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz