Hovězí řízečky s nivou
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Hovězí plec
- 3 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Pažitka
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce
- Pomerančová šťáva
- 125 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 špetka
- Sůl
- 150 g
- Sýr Niva (Rokfór)
Postup
1 | Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozdrobenou nivu a na nízkém žáru rozpustíme. Mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a hovězí řízečky na něm osamžíme. Poté je z pánve vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Do omastku na pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a necháme projít varem, přimícháme smetanovou omáčku s nivou, najemno nasekanou pažitku a důkladně promícháme. |
4 | Na připravené talíře servírujeme opečené řízečky a podáváme přelité sýrovou omáčkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 562 kcal |
Bílkoviny | 49 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 172,6 mg |
Draslík | 660,3 mg |
Sodík | 671,5 mg |
Vláknina | 215,8 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,0 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 52,1 mg |
Komentáře a hodnocení