Pizza s artyčoky a sýrem
- Celkový čas:
- 110 minut
- Doba přípravy:
- 90 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 125 g
- Artyčoky sterilované
- 0,5 ks
- Cibule červená
- 4 polévková lžíce
- Omáčka rajčatová
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 45 g
- Sýr Čedar
- 60 g
- Sýr Niva (Rokfór)
- 2 polévková lžíce
- Sýr Parmezán
- 500 g
- Těsto na pizzu
- 1 polévková lžíce
- Tymián sušený
Postup
1 | Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm. Položíme na vymazaný pečící plech a okraje přizvedneme, přikryjeme a necháme kynout 10 minut. |
2 | Rozprostřeme až k okraji rajčatovou omáčku, poklademe plísňový sýr a na něj srdíčka artyčoků a nasekanou červenou cibuli. |
3 | Smícháme parmezán, čedar, tymián a směsí potřeme pizzu. Zakápneme olejem z artyčoků, osolíme a opepříme. V předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme 20 minut. |
4 | Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 513 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 27,1 mg |
Draslík | 328,1 mg |
Sodík | 962,2 mg |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 325,2 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,0 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,0 mg |
Komentáře a hodnocení