Pizza s artyčoky a sýrem

Celkový čas:
110 minut
Doba přípravy:
90 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
125 g
Artyčoky sterilované
0,5 ks
Cibule červená
4 polévková lžíce
Omáčka rajčatová
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 kávová lžička
Sůl
45 g
Sýr Čedar
60 g
Sýr Niva (Rokfór)
2 polévková lžíce
Sýr Parmezán
500 g
Těsto na pizzu
1 polévková lžíce
Tymián sušený

Postup

1

Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm. Položíme na vymazaný pečící plech a okraje přizvedneme, přikryjeme a necháme kynout 10 minut.

2

Rozprostřeme až k okraji rajčatovou omáčku, poklademe plísňový sýr a na něj srdíčka artyčoků a nasekanou červenou cibuli.

3

Smícháme parmezán, čedar, tymián a směsí potřeme pizzu. Zakápneme olejem z artyčoků, osolíme a opepříme. V předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme 20 minut.

4

Ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 513 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 7 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 27,1 mg
Draslík 328,1 mg
Sodík 962,2 mg
Vláknina 12 g
Vitamín A 325,2 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,0 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz