Tagliatelle s vepřovými játry
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Bobkový list
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule červená
- 350 g
- Játra vepřová
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 1 ks
- Pažitka
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Pomerančová kůra
- 2 polévková lžíce
- Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 špetka
- Sůl
- 400 g
- Tagliatelle
- 120 ml
- Víno portské
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme. |
4 | Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme. |
5 | Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 664 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 87 g |
Tuky | 16 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 279,7 mg |
Draslík | 378,0 mg |
Sodík | 157,0 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 45,5 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 38,2 mg |
Komentáře a hodnocení