Tagliatelle s vepřovými játry

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Bobkový list
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule červená
350 g
Játra vepřová
50 g
Máslo čerstvé
1 ks
Pažitka
1 špetka
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Pomerančová kůra
2 polévková lžíce
Protlak rajčatový
2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní)
1 špetka
Sůl
400 g
Tagliatelle
120 ml
Víno portské
2 l
Voda pitná

Postup

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

2

Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme.

3

Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme.

4

Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme.

5

Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 664 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 87 g
Tuky 16 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 279,7 mg
Draslík 378,0 mg
Sodík 157,0 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 45,5 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 38,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz