Dušená petržel
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,5 kávová lžička
- Kmín drcený
- 0,5 kávová lžička
- Koření grilovací
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 800 g
- Petržel kořen
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 500 ml
- Voda pitná
- 1 polévková lžíce
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme v kastrole na másle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Potom slijeme přebytečnou vodu, petržel osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a grilovacím kořením. |
3 | Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme. |
4 | Podáváme jako přílohu k masům, každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 264 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 23 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 30,9 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 220,0 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 267,9 mg |
Vitamín E | 1,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 40,5 mg |
Komentáře a hodnocení