Cizrnová polévka s loupanými rajčaty

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
4 g
Bazalka
2 g
Bobkový list
2 stroužek
Česnek
50 g
Cibule
70 g
Cizrna
10 g
Jíška instantní
2 g
Kmín drcený
2 g
Pepř černý mletý
1 ks
Polévkové kostky Vitana
100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 g
Sůl
2 špetka
Tymián sušený
600 ml
Voda pitná

Postup

1

Předem namočenou cizrnu slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata slijeme a nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme.

2

K vařící se cizrně přihodíme jednu drůbeží polévkovou kostku, pokrájená rajčata, cibuli a vaříme aspoň půl hodiny. Nyní přidáme česnek, posekanou bazalku, drcený kmín, tymián, bobkový list, mletý pepř, podle chuti sůl, zahustíme instantní jíškou a dovaříme.

3

Před podáváním vyndáme bobkový list.

Nutriční hodnoty

Kalorie 117 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 17 g
Tuky 4 g
Uhlovodany 10 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 193,1 mg
Sodík 669,2 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 9,0 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz