Krevety se žloutkovou omáčkou
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Krevety tygří - loupané
- 1 ks
- Limetka
- 80 ml
- Olej olivový
- 200 g
- Rukola
- 40 g
- Sůl
- 3 stroužek
- Česnek
- 10 ml
- Hořčice
- 10 ml
- Ocet vinný
- 200 ml
- Olej olivový extra panenský
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Sůl
- 3 ks
- Vaječný žloutek slepičí
Postup
1 | Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne. |
2 | Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 665 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 63 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 408,9 mg |
Draslík | 254,1 mg |
Sodík | 4 g |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 14,1 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,6 mg |
Komentáře a hodnocení