Krevety se žloutkovou omáčkou

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Krevety tygří - loupané
1 ks
Limetka
80 ml
Olej olivový
200 g
Rukola
40 g
Sůl
3 stroužek
Česnek
10 ml
Hořčice
10 ml
Ocet vinný
200 ml
Olej olivový extra panenský
3 g
Pepř černý mletý
5 g
Sůl
3 ks
Vaječný žloutek slepičí

Postup

1

Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne.

2

Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení.

Nutriční hodnoty

Kalorie 665 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 10 g
Tuky 63 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 408,9 mg
Draslík 254,1 mg
Sodík 4 g
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 14,1 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz