Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Anglická slanina
- 1 ks
- Cibule
- 1 dl
- Hovězí vývar základní
- 5 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Paprika mletá sladká
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 dl
- Smetana 16% (pochoutková)
- 1 špetka
- Sůl
- 500 g
- Vepřová kýta
- 250 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmahneme rozkrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přisypeme žampiony, směs podusíme při občasném míchání do měkka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme smetanu. |
3 | Vepřovou kýtu rozkrájíme na čtyři části. Naklepeme, opepříme, osolíme, na každý pak dáme část žampionové směsi a stočíme do závitků, obalíme plátkem slaniny a propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami tak, aby se závitky nerozbalovaly. Vložíme je do zapékací mísy (nebo pekáče) s olejem a pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem, přeléváme vypečenou šťávou, občas obracíme. |
4 | Pokud zbyla žampionová směs, můžeme ji upéct společně se závitky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 471 kcal |
Bílkoviny | 30 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 36 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 113,3 mg |
Draslík | 724,1 mg |
Sodík | 405,3 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,9 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení