Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Anglická slanina
1 ks
Cibule
1 dl
Hovězí vývar základní
5 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Paprika mletá sladká
1 špetka
Pepř černý mletý
1 dl
Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka
Sůl
500 g
Vepřová kýta
250 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmahneme rozkrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přisypeme žampiony, směs podusíme při občasném míchání do měkka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme smetanu.

3

Vepřovou kýtu rozkrájíme na čtyři části. Naklepeme, opepříme, osolíme, na každý pak dáme část žampionové směsi a stočíme do závitků, obalíme plátkem slaniny a propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami tak, aby se závitky nerozbalovaly. Vložíme je do zapékací mísy (nebo pekáče) s olejem a pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem, přeléváme vypečenou šťávou, občas obracíme.

4

Pokud zbyla žampionová směs, můžeme ji upéct společně se závitky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 471 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 6 g
Tuky 36 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 113,3 mg
Draslík 724,1 mg
Sodík 405,3 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,9 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz