Smetanová rajčatová polévka

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Brambory
1 ks
Cibule
1 dl
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
200 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,3 l
Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka
Sůl
0,5 dl
Víno bílé
0,8 l
Vývar drůbeží

Postup

1

Bramboru očistíme, nakrájíme a společně s cibulí a nakládanými rajčaty orestujeme na rozpáleném oleji. Krátce podusíme, zalijeme vývarem a vínem.

2

Osolíme a opepříme dle chuti a povaříme. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a přecedíme přes jemné síto. Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 687 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 11 g
Tuky 50 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 68,8 mg
Draslík 234,2 mg
Sodík 720,2 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,8 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz