Smetanová rajčatová polévka
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Brambory
- 1 ks
- Cibule
- 1 dl
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 200 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,3 l
- Smetana 33% (šlehačka)
- 1 špetka
- Sůl
- 0,5 dl
- Víno bílé
- 0,8 l
- Vývar drůbeží
Postup
1 | Bramboru očistíme, nakrájíme a společně s cibulí a nakládanými rajčaty orestujeme na rozpáleném oleji. Krátce podusíme, zalijeme vývarem a vínem. |
2 | Osolíme a opepříme dle chuti a povaříme. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a přecedíme přes jemné síto. Rozdělíme do misek a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 687 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 50 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 68,8 mg |
Draslík | 234,2 mg |
Sodík | 720,2 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,8 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,3 mg |
Komentáře a hodnocení