Candát v sezamovém semínku

Celkový čas:
15 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
5 minut

Ingredience

Počet porcí
400 g
Candát obecný
2 ks
Cibule
20 ml
Ocet vinný
40 ml
Olej rostlinný
1 špetka
Pepř černý mletý
100 g
Sezam - semena
1 ks
Štěrbák zahradní
1 kávová lžička
Sůl
1 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek
Česnek

Postup

1

V misce smícháme worcester, sůl a pepř. Filet pokrájíme na cca 3 centimetrové plátky a potřeme směsí z misky. Následně maso obalíme v sezamovém semínku. Cibuli nakrájíme na drobno. Endivii důkladně opláchneme od nečistot a nakrájíme na nudličky.

2

Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Maso ve woku minutu opékáme, následně vyndáme a necháme v ubrousku okapat.

3

Mezitím si do pánve dáme cibuli a jeden prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme a po minutě přidáme endivii s octem. Opékáme další dvě minuty, přidáme k masu a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 319 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 16 g
Tuky 23 g
Uhlovodany 16 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 601,6 mg
Sodík 214,8 mg
Vláknina 15 g
Vitamín A 1,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 12,4 mg
Vitamín E 1,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz