Candát v sezamovém semínku
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 5 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 400 g
- Candát obecný
- 2 ks
- Cibule
- 20 ml
- Ocet vinný
- 40 ml
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 100 g
- Sezam - semena
- 1 ks
- Štěrbák zahradní
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 polévková lžíce
- Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 stroužek
- Česnek
Postup
1 | V misce smícháme worcester, sůl a pepř. Filet pokrájíme na cca 3 centimetrové plátky a potřeme směsí z misky. Následně maso obalíme v sezamovém semínku. Cibuli nakrájíme na drobno. Endivii důkladně opláchneme od nečistot a nakrájíme na nudličky. |
2 | Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Maso ve woku minutu opékáme, následně vyndáme a necháme v ubrousku okapat. |
3 | Mezitím si do pánve dáme cibuli a jeden prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme a po minutě přidáme endivii s octem. Opékáme další dvě minuty, přidáme k masu a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 319 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 23 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 601,6 mg |
Sodík | 214,8 mg |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 1,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,4 mg |
Vitamín E | 1,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,4 mg |
Komentáře a hodnocení