Jehněčí špízy kořeněné

Celkový čas:
23 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
8 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
120 g
Cibule
3 ks
Hřebíček
600 g
Jehněčí maso mleté
3 ks
Kardamom
15 g
Kmín celý
15 g
Koriandr celý
40 ml
Limetková šťáva
30 g
Máta
40 g
Olej olivový extra panenský
5 g
Pepř černý celý
8 g
Sůl
15 g
Zázvor celý

Postup

1

Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.

2

Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 577 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 31 g
Tuky 39 g
Uhlovodany 31 g
Cholesterol 109,5 mg
Draslík 1 g
Sodík 889,4 mg
Vláknina 21 g
Vitamín A 597,2 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 37,0 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz