Jehněčí špízy kořeněné
- Celkový čas:
- 23 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 8 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 120 g
- Cibule
- 3 ks
- Hřebíček
- 600 g
- Jehněčí maso mleté
- 3 ks
- Kardamom
- 15 g
- Kmín celý
- 15 g
- Koriandr celý
- 40 ml
- Limetková šťáva
- 30 g
- Máta
- 40 g
- Olej olivový extra panenský
- 5 g
- Pepř černý celý
- 8 g
- Sůl
- 15 g
- Zázvor celý
Postup
1 | Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova. |
2 | Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 577 kcal |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 31 g |
Tuky | 39 g |
Uhlovodany | 31 g |
Cholesterol | 109,5 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 889,4 mg |
Vláknina | 21 g |
Vitamín A | 597,2 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 37,0 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,5 mg |
Komentáře a hodnocení