Běloruské studené rybí krokety Halky

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
4 stroužek
Česnek
4 ks
Cibule
1 polévková lžíce
Cukr krupice
800 g
Kapr obecný
2 polévková lžíce
Kopr čerstvý
125 ml
Mléko polotučné
3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce
Olej rostlinný
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Petržel - nať
100 ml
Protlak rajčatový
3 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vejce slepičí
100 ml
Víno bílé
125 ml
Zakysaná smetana
2 ks
Žemle tuková

Postup

1

Menšího kapra očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu, stáhneme kůži a rybu podle možností vykostíme. Potřebné množství masa (cca 600 g) nakrájíme na kousky, zbylé maso odložíme pro jiné použití. Na lžíci oleje necháme zesklovatět nasekanou cibuli, do vlažného mléka namočíme na kusy nakrájené žemle.

2

K nakrájenému rybímu masu přidáme připravenou cibuli se žemlí a vše dvakrát umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, spojíme s vejcem, důkladně zamícháme a vytvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které následně obalíme v mouce a opečeme na oleji.

3

Teplé opečené krokety vložíme do kastrolu, zalijeme rajským protlakem, bílým vínem, přidáme cukr, sůl, nasekaný kopr, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni 10 - 15 minut. Kastrol stáhneme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a dáme nejméně na 6 hodin rozležet do chladu

4

Krokety přelité omáčkou podáváme jako studenou večeři, předkrm, případně jako chuťovku.

Nutriční hodnoty

Kalorie 557 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 40 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 17 g
Cholesterol 212,7 mg
Draslík 953,5 mg
Sodík 733,4 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 18,7 mg
Vitamín E 1,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz