Svíčková po vietnamsku
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Chilli paprička zelená
- 600 g
- Hovězí svíčková
- 80 ml
- Olej slunečnicový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 300 g
- Shiitake houby
- 1 polévková lžíce
- Sójová omáčka
- 3 polévková lžíce
- Solamyl
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 1 dl
- Víno bílé
- 100 g
- Zelí hlávkové bílé
Postup
1 | Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku. |
2 | Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 315 kcal |
Bílkoviny | 26 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 16 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 123,8 mg |
Draslík | 568,9 mg |
Sodík | 156,0 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 110,5 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,9 mg |
Vitamín E | 6,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,3 mg |
Komentáře a hodnocení