Svíčková po vietnamsku

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Chilli paprička zelená
600 g
Hovězí svíčková
80 ml
Olej slunečnicový
1 špetka
Pepř černý mletý
300 g
Shiitake houby
1 polévková lžíce
Sójová omáčka
3 polévková lžíce
Solamyl
0,5 kávová lžička
Sůl
2 ks
Vejce slepičí
1 dl
Víno bílé
100 g
Zelí hlávkové bílé

Postup

1

Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku.

2

Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 315 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 6 g
Tuky 16 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 123,8 mg
Draslík 568,9 mg
Sodík 156,0 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 110,5 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,9 mg
Vitamín E 6,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz